Nu var det ett tag sen jag gjorde något med kycklingklubbor eller kycklingben.
När jag öppnade frysen i morse för att se och bli inspirerad av det som fanns så hamnade kycklingbenen direkt i blickfånget ! Snabbt och smidigt beslut. 


Eftersom vi alla föredrar potatis i alla dess former  så var det inte heller något svårt val. 

Sen tyckte jag att vi kunde ha någon god sås till också. 
Det blev en sweet chili dippa. 
Swett chili dipp passar jätte bra till stekt kyckling. 
Har ni inte provat så gör det. Jätte gott. 

Eftersom jag höll på att baka också så blev det en snabb variant på kryddningen, ingen marinad denna gången. 

Kycklingen gjorde jag så här med. 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Ta en ugnsform och ringla i rikligt med raps olja. 
Lägg dem frysta kycklingbenen i formen och grädda tills dem börjar ta lite färg. 
Ta ut formen  krydda med salt, grillkrydda och lite paprika pylver. 

Ringla på soja och vänd på benen krydda även den sidan och vänd på dem igen. 
In med formen i ugnen igen och sänk värmen till 200. 
När benen börjar ta fin färg på ytan, vänd på dem. 
Grädda tills dem har en gyllen brun färg och stekytan ser klar ut. 

Klyfta potatisen och förkoka den en stund. 
Sila av. 
Hätta upp rapsolja i stekpannan och stek potatisen gyllen brun på båda sidor. 
Krydda med lite vegeta, vitlökspulver och grillkrydda. 
Vänd och rör runt. 
När potatisen är färdig, ringla på ytterst lite soja och slunga runt potatisen. 
Sätt upp på fat. 

Sweet chili dippan 
1 stor vitlöks klyfta 
2 dl creme fraiche ( jag hade lätt creme fraiche) 
1 dl sweet chili sås 
Lite chili flakes 

Blanda allt och strö chili flakes överst. 
Smaklig spis :)